totalt ofattbart!

can not believe it, can not believe it, i wont believe it!

Gick in och tittade på bilder från Elle galan.
Vilken skam, vilken förnedring. Få var snygga, majoriteten var förskräckliga! Caroline AfU och Alexander Skägg kunde man väl gissa sig till inte riktigt skulle hålla måtten, och visst att Robin är nytänkande och vågad, men inte fan trodde jag att hon skulle skämma ut sverige så? Redzep, gräv ner dig igen från graven det ser ut som du kom från.
 Kenza: tumme upp, liksom emma elwin, Daga Edholm (vet inte ens vem hon är), BB och Hayden.

(Julia Klinnenger hade på sig en rosa 50:- klänning från sjöbo marknad :O )


MAO: snälla, svenska kändisar! Åk inte utomlands :S


Vårens mest vågade men absolut fulaste: Grönt läppstift, hjelp! :S

100131

hej alla!

Förlåt, förlåt, förlåt, förlåt, FÖRLÅT!
För att jag uppdaterat såhär riktigt apkasst de senaste veckorna...

Det har hänt väldigt mycket i mitt liv, många tankar och funderingar. Några av dem får ni reda på senare när jag klarar skriva om det utan att det blir 50 000 ord..

Nu ska jag, anyway bättra mig på att uppdatera, det blir ju inte så svårt höhö.

En sak ni kan få reda på redan nu är att jag blivit medlem i Nordic Club , och har äntligen bestämt mig för att inte sitta och titta på tv medans min mage bara växer utan anledning (?). Kolla in hemsidan, länk hittar du här: Nordic Club  och om du bestämmer dig för att gå med, så får du hemskt gärna ange mig som tipsare. För om jag mirakulöst lyckas varva en ny medlem så har jag chans att vinna ett spa för 2! Och gissa vem jag tar med mig? Jo, såklart den som angav mig som tipsare. That means kort och gott: Att DU kan bli den lyckliga att följa med på en betald heldags spa!

Idag står STEP och YOGA på schemat. Vad ska du göra ikväll/dag? En söndag som den här när det snöar? Blir det skola imorgon eller kommer bussen vara inställd? Dela med dig om hur din dag är eller kommer bli :) hade gottans!


//Annsi

100120

3månader kvar, sen blir det att fira två år tillsammans med bälla :)

NU har jag varit dum, och inte uppdaterat min blogg. F'låt..
Men mitt dumma simkort till dongeln funkade inte så nu har jag bytt till mitt nya.

Har ni gjort något spännande i helgen?
Nu ska iallafall jag gå och poppa popcorn, mysa med en filt i soffan och titta på våra värsta år :)


-

Kommentarer
Postat av: -

stackare ni som går på det här med barfotametoden, speciellt eftersom det finns bevisat att så många hästar har fått avlivats pga att hovarna in hållt efter att man verkat dom efter denna metoden en längre tid.

Vildhästarna som han studerat, deras medellivslängd är 6-9 år, dvs ungefär hälften av vad dagens tamhästar. Vad kan detta bero på, jo, när hovarna inte håller så dör hästen.

Dessutom, att man lär sig så pass mycket på en 2-dagars kurs så man är kapabell till att verka sin häst, hör inte folk själv hur sjukt det låter.

2010-01-17 @ 16:05:44


 Svar:

Hej -
Stackare du som fortfarande blundar när utvecklingen går frammåt. Man kan inte skylla på dig, inte heller på alla andra som tänker som du. Det är ju för att ni inte har fått bevis, för att gubbarna omkring er har riktat in sig på det gamla sättet, och ni tar efter.
Varför håller inte hovarna för att barfotaverkas, Varför lever dom längre med skor? Ta gärna fram ett svar på det så är jag villig att diskutera.
Man lär sig inte så pass mycket på en 2dagars kurs att man är kapabel att verka sin häst själv. Det är bara att öva, öva, öva precis som allting annat. Jag är ingen fullfjädrad verkare, men hovarna på min häst kommer aldrig bli lika sjuka som de antagligen är på din (jag skyller inte på dig).
Jag står för mina åsikter, synd att du inte vågar - . Men om du vill störa dig på oss som har öppnat ögonen så är det faktiskt ditt problem, inte mitt.


100118

Tjix, pojks and fliks!


Nu kommer lite känsliga bilder. Från igår då jag var hemma hos Ove och Caisa Lind på verkningskurs. Det var mycket givande, och det är en kurs som jag rekommenderar starkt till folk med privathästar, eller folk som satsar på att bli hovslagare.

hov

Vi fick se de mest banal hovar :o

hov

Vi började med dem som det inte var så mycket att göra på (denna hoven var INTE en av dem, den må vara fin här, men långt från färdig)

hov

Fossans fjärde hov. Fin form..? eller eh...

ben

Fotbad

ben

"färdiga hovar" den längst till höger var min tredje. GANSKA stor "/

hov

Min sista hov, som inte var särskillt vacker, bild ovanfrån kommer:

hov

Som sagt, inte vacker.. Den hade tydligen en gammal hovböld under traktstöden och början på fång.

hov

ingen kommentar alltså....

frys

Oves frysar

innuti oves frys

I en av Oves frys

innuti frys

I en annan frys

sågad

Ove dissikerar en hov för att visa oss lamellerna på en fånghäst i tidigt stadie

tån

Den här är söndersågad på bredden eller hur man ska säga, för han ville visa oss "hovbensrotation" som ju inte finns. det beror på att tån är för lång

hov

Samma som ovan, men mer extremt. Här kan du själv se hovenets "rotation"

sula ovanfrån

Sista bilden blir en sula ovanifrån, alltså inifrån sedd.

Hoppas du inte spydde :)



Ego!

Hej!
Det här är mitt liv:

- Född 6:e December 1990 i Ystad.
- Gifta föräldrar
- En storebror
- Två småbröder

- Gick på Köpingebroskolan
- Började rida på Ystad ridklubb när jag började fyran
- När jag började sexan så började jag på Byavångskolan i Tomelilla i musikklass
- Har spelat blockflöjt, fiol, piano, basgitarr, gitarr, elgitarr och lite trummor.
- Gick högstadiet i Tomelilla på Kastanjeskolan i musikklass

Sen började det roliga :)

Jag valde att flytta hemifrån och börja på internatskola. På Ingelstad naturbruksgymnasium numera kallat ingelstadgymnasiet. Hästinriktning såklart.
Det var här jag började jobba med hästar, jobba i stall och fick tillbaka motivationen.


Förlåt, men Kim är nannig och vi ska upp klockan sex imorgon... Så jag i morgon ska jag berätta lite mer utförligt, och jag kommer också berätta om hur jag fick (ja, jag fick dem) mina två hästar. :)
Så glöm inte kika in häär i morgon igen ;)

God natt på er allesammans och förlåt om jag ingav falska förhoppningar :(

hoho

Vilken utedag det har varit idag!
Ridit, tricktränat och verkat hästen.
Ser fram emot i morgon när jag kan fråga om allting, och inte behöver gissa mig fram och kanske göra fel när det inte finns någon i närheten.

Nu kan hästen inte bara buga, han håller på att lära sig vinka också! Dags att sluta öva är det när hästen tröttnar på att få morot som godis och börjar äta halm istället.. *hrmpf* elak!

Nu ska jag tjata tjata för att kim ska köra in mig till stan för att köpa semlor eller glass. Fick ett sådant himla sug på semlor efter maten (btw så är kokad potatis och texas grillkrydda the shit).

Som sagt. Nu blir det: TJATA TJATA TJATA!

Vad ska ni göra ikväll?
Senare ska jag göra en kort reccension(? kom inte på ordet, redogörelse?) över mina 19 år. Så är du nyfiken får du titta in lite senare ;)

Tjix på dig så länge!


Men det var inte bara Snack jag raspade, jag råkade även raspa mig själv lite:
aj
aj

OPS!

vaah? Snack ute i hagen med bara vintertäcket..? mamma mia, det är ju hur kallt som helst!
Igår när jag tog in honom så stod han och skakade, för att han frös. Nu hinner jag minsann inte blogga, min häst behöver mig!


100116

SNÄLLA RIHANNA, BYT FRISYR!

rihanna
Någon som håller med mig..?

fetto!

phöööö.... nu har jag avverkat en halv 1.5l cola, nästan ett helt rör med pringles dillchips, och lite mer än en halv sourcream and onion påse (från OLW såklart). Det kallar jag INTE att banta :/
inte för att jag tänkt göra det... Men när jag var på ungdomsmottagningen i höstas och skulle få nya p-piller utskrivna så mätte och vägde fröken förståndig (alltså tanten som jobbade där) mig och tog blodprov. Hon frågade mig om jag motionerade någonting och jag sa "ja, jag har börjat simma". Så frågade hon om jag motionerade för att jag tänkte gå ner i vikt. Då berättade jag att ja, det var huvudtanken + att jag vill må bättre överlag. Då sa hon; - ja... Du ska ju inte gå upp MER iallafall...


SNÄLLT! jag är inte tjock ursäkta mig, jag väger bara mer än vad jag borde... Jag ser ut att väga 5-10kg mindre än vad jag gör.. Eller ja.. typ ... Min vikt pendlar ca fem kg upp och ner.. I morgon väger jag nog 180kg känns det som... Men men :) Den dagen den sorgen, nu ska jag fokusera lite mer på filmen. Control heter den och är faktiskt väldigt mysig att ligga i soffan och titta på själv. Prova vettja :)


Jag saknar mina naglar, här kommer några ego pics:

saknar <3




saknar <3

saknar <3

saknar <3




saknar <3

saknar <3

saknar <3


Fina?  Nåväl, de finns inte kvar i vilket fall.. De försvann när hösten kom. Det började med att de sprack i sidorna, det tog väl en vecka sen fanns det bara tre kvar. Då klippte jag faktiskt av dem. Nu bara flisar de sig hela tiden, lägger sig som i skift eller olika lager. Lessen * Då var jag iofs inte i stallet lika mycket, och jag tror att vattnet i hok (kommunalt) är bättre än i växjö (eget). Kan så vara... Men det är inte något att hänga läpp över. Det är bara till att klippa dem ofta, fila dem jämna när det behövs och lägga på ett tunnt lager av Depends top coat varannan dag.

G'natt allesammans. Tack för en fin dag! Vad ska ni göra imorgon? Lördagsmyyys?

bloglovin

Följ min blogg med bloglovin
www.bloglovin.com/blog/1443572/vanligen?claim=e7gbqystp5c


En grej jag nyss hittade :) ett tips från http://Jennyjanssons.se


btw undrar om inte kim är hemma snart? Han försvann för ca 2timmar sen när han skulle hämta en hösilage och en halmbale..? hum hum, Bälla var är du?

Sandra

Ära fjortisar med gummisnoddar upp till era lår,

Och med äckligt flottigt och sönderfärgat hår.

Brun i ansiktet och snövit kajal,

ändå mobbar ni alla mulatter i sjal?

Era ansikten ser exakt ut som bajs,

ni är ungdomarna med no life.

Fundation och ett kilo puder,

är det så kul att få uppmärksamhet som luder?

Era läppar med nå kladd som kallas idomin,

Tror du att du är fin?

Ni skryter om erat senaste ligg,

ni blir beroende av er första munbloss cigg.

Nu måste ni ut och dricka eran alkoholfria cider.

Ni ska veta att jag med er lider!

En liten..? dikt? vers? som jag såg att min kompis sandra skrivit på sin sida. Inte helt perfekt kanske, men rolig tycker jag :)


Kallt

Här sitter ja´g i soffan med ridbyxor, tjocktröja och två par ridstrumper och fryser som en gnu!

Woho! slog precis över från ghostwisperer på fyran till simpsons på sexan! Tyvärr är det ju repris från i gårkväll.. Tråkigt..

Nu har jag ridit med Snack, vi var nere vid flygfältet inne i skogen och hoppade över diken, klättrade lite upp och ner för en backe i djup snö, och avslutade med att hoppa ett fast hinder på ca 50cm. Jag är allvarligt talat livrädd för fast hinder. Ett som är 50cm ser ut som 70! Och iom att snack river så ofta så blir jag bara ännu skrajare!

Nu måste jag plugga lite inför tentan på måndag, så jag slipper tjata så mycket om den ;)

Tjix på er allihopa!

.

kärleksrosen

100115

tjix!

Nu blir jag faktiskt lite besviken.. Jag vill ha fler besökare! Jag vill dela med mig mer! Jag vill ha vilda diskussioner, olika tips och råd från hela landet! Du kan väl tipsa om min sida till dina vänner? Främst hästintresserade, annars kan det bli en aning svårt att hänga med.

Har du någon viktig eller rationell fråga som jag kan ta upp? Eller om du har något tips, så tveka inte att skriva ett meddelande om det. Jag tycker bara att det är roligt.

Nu är det tv-shop på tv. En annan är så lättlurad så jag har faktiskt köpt ett abtronic-liknande bälte från tradera. Det funkade bra de första dagarna, sen var det som att den tappade kraften.

Nu ska jag ut och rida snack :)
Sen mocka lite till, sen plugga plugga plugga.

Hade G!

Hok

idag har jag och Kim varit uppe i Hok och fått min lägenhet besiktigad. Det gick väl bra, det var min allra första besiktning så jag visste inte riktigt hur det gick till.

Det som stressade upp mig mest var att det var mycket mycket mer att städa än vad jag hade trott. lite ljug blev det också tex så hade jag glömt dammsuga nere i källaren... OPS!

Färdiga blev vi precis innan gobban kom, och han tyckte det var mycket välstädat, men också mycket som var sönder. Jag sa att jag inte visste vem man skulle sagt det från början, och inte vem man skulle säga det till så jag fick lite skäll. Men det blir vaktis som får fixa det. Det jag har kvar nu som har med lägenheten att göra är att lämna in nycklarna innan den 31:a och att byta toasitsen som kim råkade bryta sönder. härlisch!

nu ska jag gå och duscha, imorgon blir det att gå upp vid 8, fodra och släppa ut hästarna, rida snackisen, plugga till körkortet och plugga inför tentan i marknadsföring på tisdag. Bra dag? Ja, jag ska ju raspa Snacks hovar också..

..Höll p åatt glömma :) Snack bugade helt själv idag. Jag behövde bara peta lite på höger framben så lyfte han upp det och sänkte huvudet sen gick han ner i en fin buga. STannade inte så länge dock. Imorgon ska jag linda benen på honom och göra det ute efter att jag ridit. Så slipper man hålla på och ställa om varje gång det blivit lite dåligt. Ingen vägg i vägen menar jag ;)


TJIX PÅ DIG!

snack


snack med hönät

kim och snack


ove Lind

Tjix, pojks and flix!

Nu har jag kommit till inlägget som kommer handla om Ove Lind (Caisa Lind ska jag till på söndag, så det får ni veta mer om på söndag kväll).

Ove Lind är den man inte bara i Sverige- utan i hela världen som har studerat flest hovar. Både på barfotahästar, skodda hästar, och vilda mustanger i USA (dit han för övrigt ska flytta senare i höst för att sammarbeta och spela in en tv-show).

I över 4 år har han studerat olika hovar, och hovslagar metoder. Han har haft ett antal hästar, alla har naturligtvis gått barfota. Det mest förundrande var att han lät sina hästar leva som i en vanlig flock med en hingst och två fölston och två föl. De går ute dygnet runt 365 dagar om året.

För att få lära sig verka måste man först gå teorikursen som är två dagar lång. Det är för att man ska förstå redan innan man börjar karva i hovarna, utan att de ska behöva förklara allting flera gånger.

För att inte intlägget ska bli alldeles för långt och ta alldeles för lång tid att läsa så skriver jag kortfattat och finns det några undringar så är det bara att ställa en fråga som kommentar. Det jag inte vet nu så kan jag ju ta reda på ;) obs! gäller ev diskussioner också!

Det man lär sig under teorikursen är bla:


  • Att svampar lever enbart på socker
  • Att strålröta ÄR en svampinfektion som börjar i lamellranden (lamellrandsröta) och sprider sig innåt mot strålen
  • Att när man såkallat "behandlar" strålröta genom att smörja och hålla torrt osv så behandlar man egentligen bara symptomet och inte själva orsaken
  • Att orsaken till strålröta -> svampinfektion -> socker är sockret i själva fodret.
  • Att i enbart en dags högiva (10kg) får hästen i sig så mycket som 2.25kg rent socker. Det blir mer ju längre det ligger i solen.
  • Hönät är mycket effektivt att lägga på marken eller i hagen. Dubbla hönät med olika sorters masker är ännu effektivare (går enbart att lägga på marken till barfotahästar, skodda hästar kan fastna med kanten på skon, eller en brodd som inte är avtagen)









  • Att man inte ska verka på strålen då den är väldigt känslig (men många hovslagare vet inte det)
  • Hästen får inte lov att visa smärta då den blir ett mycket lätt byte i vilt tillstånd.
  • Att för höga trakter ger enorm smärta då den tvingas gå på tån och hovväggarna an brytas loss från hovväggen av flerahundrakilostrycket
  • Det finns inget som heter hovbensrotation, men det finns något som heter för höga trakter och för långa tår
  • Det finns inget som heter hovbenssänkning då hovbenet redan står "på botten" av hoven
  • De flesta hovslagarna får aldrig lära sig vad trakstöd är, är till för och innebär
  • Att de flesta hovslagarna försöker få hoven i samma vinkel som kotleden, det de inte vet är att kotleden inte har någon vinkel...
  • Att många hästar döms ut och avlivas på plats pga att de blivit utdömda för hovbenssänkning eller hovbensrotation.

  • Att dett bästa för en häst är att gå på grus. Då slits hoven i takt med den växer och man behöver inte verka lika ofta alternativt inte verka alls
  • Att det som är extra bra med att hästarna går på grus är att gruset kommer överallt i hoven; i strålfåran, mittelstrålfåran och på sulan vilket gör att hoven vidgar sig maximalt och får därför bättre grepp.
  • Att de vilda mustangerna i USA går på grus dygnet runt 365 dagar om året, och har jättefina hovar utom strålen
  • Att nästan alla mustanger har strålröta! På grund av att de äter det soltorkade spröda gräset som innehåller extra mycket socker. De betar där det finns mat (typ som hönät) men tröttnar ibland och gör något annat.
  • Att det inte finns någon risk för mustanger som kommer till ett grönt bete (vid vattendrag el liknande) att de får för mycket protein el liknande eftersom de inte ens tar en enda tugga av det gröna gräset därför:
  • Att iom att det är mer socker i det soltorkade gräset så är det godare än det tjocka gröna.
  • Att jag har fått se groteska bilder

  • Att jag har så mycket mer att berätta, men kommer inte riktigt ihåg allting.... Är det något du undrar så kan du fråga :)
  • Att jag vill att denna informationen ska sprida sig till så många hästägare som möjligt så man kan få en chans att göra rätt! Ge hästarna en ny chans istället för att dömma ut dem pga en diagnos som inte finns!





    ove lind
    sommarmys


arg

mys i sängen

Det är såhär jag känner mig idag, som familjens boxer Tekla. Lite butter och vill bara ligga och kura i sängen hela dagen. ..




min katt

...eller kanske som denna katten. Hon heter Hitler, hon är min katt, hon bor nere i Ystad, någon som kan gissa varför hon heter Hitler? Hon har mittbena, musche och är elak. Det är Inte jag som döpt henne, hon hette så när jag fick henne.

100114

tjix allibody everyhopa!

Nähä! men, nuförtiden går ingenting som jag vill då?
Kimmens mobil till telefonen är cp, och han är inte hemma ännu, och vi ska åka upp till Hok typ nu för att städa min fd lgh lite innan besiktningsnissen kommer.

Jag hinner aldrig göra något med snack för det blir mörkt så jävla tidigt, och här finns inga utelampor, och definitivt inget ridhus!

Just nu är jag trött på vintern för om man ska rida på dagen så är det ändå så jävla kallt! Men jag vill inte att snön ska försvinna..

Det jag är näst mest arg på är att mitt hår har varit fettigt i exakt en hel vecka nu, och jag och en kompis har en teori om att duscha med eller utan schampo och sådär, blabla!

Men det jag är mest arg för, som jag varit väldigt länge nu. Det är att pilen på vågen vägrar gå ner! Jag har liksom inte ätit godis på hur länge som hellst, aa två veckor eller någe. Och jag har använt min träningsdvd några gånger, men nähäää, jag går minsann inte ner i vikt! Och fast jag försöker krympa magsäcken (att äta tills man är mätt, och inte äta för att det är gott) och lyckas ganska bra med det = äter mindre, framförallt äter nyttigare så pendlar jag att väga mellan 70 och 74! Och jag ser ut som att jag väger 65? Jag förstår inte hur svårt det ska vara att få resultat??GGGGrrrrrr, vad arg jag är idag! Ikväll, då fan ska jag ut och jogga i snön. Kvittar om jag halkar eller om jag får snö i skorna, jag ska ta tag i detta nu. Har äntligen insett att min teori inte stämde. Den var nämligen att man går upp så mkt som man stoppar i sig calorier (kg)om man inte motionerar alls, men om man förbränner mer än vad man stoppar i sig i kcal (?) då går man ner i vikt. Jag hade tydligen FEL! det RÄTTA svaret är att man ska hålla ögonen stängda hela tiden, för så fort du ens tittar på en semla så går du upp 2kg!
Nu kom Kim, mnu sticker jag :) tjing

baallex

nu har jag varit inne i stan och kört min 6:e körlektion. Det gick mycket bra! Är klar med 9 av 16 delar, och snart är det risk1:an.


Nu sitter jag hemma hos macke och alex och har mysit lite med deras råttor. snart kommer kimmsan och hämtar mig. hoppas det tar lite tid, har typ nyss kommit hit. alex köpte kläder inne på mq. bilder kommer senare ikväll!

100113

söteGod morgon!

Kunde sova en timme längre då kimsan var så snäll och tog ut hästarna idag :)
Ännu bättre är att han redan mockat! :O
Och lagt in foder ;)

Den underbarast, snällaste, sötaste som finns, verkligen <3

söte




söte




rakad



snö



Senare idag blir det körskolan, nu blir det till att gå ut och longera Snackisen. Dags att komma igång med träningen igen. Jag måste köpa ridhuskort och medlemsskap till INROK så jag får vara i ridhuset, och så jag kan vara med och tävla. Jag måste också skriva in mig till sveriges ridtravaresriksförbund eller vad det heter, så att Snack och jag kan vara med på deras tävlingar. Den 12juni ska det vara "hästrally" i Huseby (googla), då ska jag och Snackisen vara med, tror vi kan ha ganska goda chanser faktiskt. Nu får jag nog skynda mig, C U!


http://www.galmbacher.com/de/startseite

IDOLBILDER:

såklart!
Magini 695 (såklart, inte från Galmbacher)

pom pom
Cor de Pomme (älslingen :) favvoriiiten )

galmbacher
Embassy II (täckesätaren )

galmbacher
Imothep (den blyga men nyfikna)

galmbacher
Okay Big Bambu (den nyfikne)

galmbacher
Quite Magic (quitchiii)

galmbacher
Rigamento Old (den arga!! Men erkänn snygga)

galmbacher
Calvin Klein (nyss startad som seminhingst)

galmbacher
Chin Quidam (chin chin som har något sorts hudustlag..)

(finaste fuxen jag vet)
Forani (den finaste fuxen jag vet)


PH

paradise hotel :) roligt. alla är ju så fjantiga.
Det blev inget fota i stallet för min kamera havererade. Jag har lagt batteriet på laddning nu och imorron ska det bli nya tag. då blir det att rida barbacka på fleecetäcket. lääängtar, och jag LÄNGTAR tills det är ljust när man kommer hem från skolan.

mer rapport kommer alltså imorgon, hade gött så länge!
Tjix!

stallet

Nu mina damer på mina herrar blir det att klä på sig och gå ut i stallet och ta in pållarna. får väl lov att springa några varv så Snackisen blir varm så ska vi se om Kimmen kan ta lite bättre bilder på när han bugar idag. Det var inte alltför lätt sist, men jag tror att Snack känner sig lite begränsad när han har täckena på sig.
Han var inte heller riktigt uppvärm, och det var ju dumt av mig :/snack

100112

Idag har det varit en jobbig dag.
Nu kommer

DAGENS FRÅGA!

VAD SKULLE DU GÖRA I ÖVERMORGON OM DU VANN EN MILJON I MORGON?


Skriv i en kommentar, jag är väldigt intresserad. Det finns så många olika kloka och smarta svar!
Här är mitt:

Mitt svar är ganska enkelt, och kanske en aning tråkigt.
Jag hade köpt en godkänd och fin hingst, och ett fint sto med fina meriter.
Sen hade jag betäckt både Magina och mitt nya sto, samt andra ston. Jag hade hyrt in honom på ett ställe med många andra hingstar som typ Hästak som ju ligger nära.
Resten av pengarna hade jag helt enkelt satt in på ett mycket räntebärande sparkonto. På det sättet växer pengarna och jag hade kunnat köpa en hingst till, eller varför inte en egen gård?
Jag hade också köpt in ett litet sortiment hästsaker att sälja på marknader (typ pannband, grimmor, grimskaft, tröjor och dyl.).
Tråkigt?
Ge mig fler tips isf!
vad skulle jag kunnat göra för pengarna? Jag vill nämligen bli hästföretagare någon gång i framtiden, det fatytas bara ett par utbildningar och massa pengar för att jag ska kunna starta.




Nu blir det att titta på jönssonligan med bälla :)

projektledning

Är så himla trött. men Holger tyckte min tenta såg bra ut :) happyface!
Hoppas vi slutar tidigare, mår inte så jättebra idga.

Har nu fått mitt bekräftningsmail från Caisa och Ove Lind. På söndag bär det av till Vetlanda för att lära mig att verka wiho!

längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtarlängtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar längtar

gud vad tråkigt jag har, och jag luktar illa :/
Vill ha nya velour byxor, dom e så varma och sköna på vintern, och de ser så mysiga ut med :)


Hööks hästsport webbutiken

Nu har jag suttit ett tag och kollat genom hela hööks sortiment på internet.
Jag har plockat ut de sakerna som jag vill/ behöver ha mest, och det var ganska många grejer. Här är en liten lista:



HUVUD:

hööks
Aachenträns (gillar färgen och det flätade armbandet. Vill egentligen ha tjockare nosgrimma, men hittade ingen fin)
hööks
Aachenträns (med strasspannband såklart. bling bling är ju verkligen mode inom hästvärlden nu, jag hakar på)
hööks
huva/luva (fiint till de bruna tränsen, har aldrig haft en sådan, men det det ser himla fint ut. elin och ronja har sådana, men iofs så tävlar de mycket mer än mig... men det hade ändå varit kul)
rakt, äppelsmak hööks
rakt gummibett med äppelsmak (jag tycker det är dags att byta från mitt älskade raka gummipelham nu. Man ska ju byta lite då och då, och jag rekommenderar ju inte att longera i pelham. med ällepsmak så kanske han slutar snörpa ihop munnen)
hööks
mässingskedja (om man ska hålla hingstar i träns t.ex., eller hålla i träns och grimskaft överhuvudtaget. det är ju snyggt)
hööks
swarowskipannband ( äkta swarowski är väl lite väl, men som sagt, bling bling är mode, och jag vill haka på!)
hööks
snakelink (grraow, sexy mama. Så enkelt, men ändå så elegant. Det vilar tungt mot pannan och det ger ett.. pilskt? nej, frågetecken? det är iallafall grrrrymt fint ehrm..)
hööks
Bettglans (kan ju många ridskolehästar behöva då inte alla eleverna är särskillt noga med att tvätta betten. Man kan använda en gammal nagelborste, men det skiner ändå inte som med detta. Det blir som på nytt igen, och det bästa är att det är HELT ofarligt för hästen att få i sig.)
hööks
slät lädertygel (smal såklart, jag har ridit med gummi nu jättelänge och kan inte ens tänka mig att gå tillbaka till vävribb. Min graman är i läder, och det är ju lite synd att det inte är vanliga tyglar...)
hööks
lädergrimma (vill ha en ny, min är inte vad den varit...)
hööks
långt ledrep i bommul (longera i grimma någon? ja, nästan alltid. vill inte sätta travbett på snack, och tränsbetten som finns här är antingen för ponny eller för långa. Jag har inte haft råd att köpa nytt, ska göra det i januari *blink* se ovan. detta repet är bra på bångstyriga hästar, unghästar och hästar som behöver uppfostras)


hööks
plastbrems, EJ REKOMMENDERAD! Tycker det är bättre att sandpappra en liten träplatta, borra två hål i den och sedan trä igenom tjockt rep som inte töjer ut sig. Man får bättre grepp, den töjer som sagt inte ut sig, och den glider inte heller lika lätt + den går att måla och göra riktigt snygg och den går snabbt att göra.


SADEL:
hööks
Stubben hoppsadel (åh, vill ha färgen dreggel* men.. det är ingen flatback? hum...)
hööks
sadelöverdrag i fleece (fint, proffsigt, stilrent. vad kan man säga? klockrent!)
hööks
sadelgjord (brunt, måste vara i samma färg som sadeln ovan. Jag ska långsamt byta över till den färgen i träns och sadel så fort jag har råd. gäller stigläder med)
hööks
stigläder (ljusa såklart, som sagt, sadeln ovan)
hööks
kvick out säkerhetsstigbyglar ( hur bra är inte detta? säkert, snabbt och enkelt. hellre betala lite mer än att få hela benet avslitet)
hööks
gelpadd (har velat ha en sådan här länge nu. den fördelar trycket från sadeln så himla bra. men på börjes är de dyra, puff! ida har en sådan med fårskinn runt om, den vart tydligen ännu dyrare, såklart men hur fin som hellst)
hööks
schabrak (detta var la nice? gillar färgen, trycket, formen. och det bästa är att det är ett kardborreband till sadelgjords stropparna.)
hööks
startset longering/tömkörning (man får aldrig för många longerlinor, behöver en longergjord, och vill ha en kapson. perfekt kombi för mig)
hööks
tolksele (åh, vill tolka, speciellt nu när det är väder så är ju en sådan här perfekt!)

FÅRSKINN:
hööks
gjordtunnel (så mycket finare, och jag slipper bry mig om smutsiga märken från en skitig sadelgjord (hade såklart tänkt plocka av den efter varje användning. det är viktigt att sköta om sina grejer)
hööks
rumpvärmare ( bra så att man inte får urinvägsinfektion och sånt. Eller så att man inte fryser över huvud taget. Jag vågar rekommendera detta åt pojkar också. åh, vad bekvämt)
hööks
schabrak (mysis)
hööks
padd (ååh, det ser så mysigt ut ju! )
hööks
nos och nack - ludd (jag vill bara ah det för att snack kommer se så söt ut. Han behöver det inte egentligen. men jag vill ha sånt på lädergrimman när jag ska och tävla med honom. jag tycker det blir ett proffsigare och mer bortskämt intryck. Som jag vill att folk ska uppfatta mig, trots att jag är den minst bortskämdaste i sverige..kanske. inte.. men ändå...)

REFLEXER:
hööks
fodrade benreflexer (man ska ju alltid ha reflexer när man rider när det är mörkt, varför inte ha fodrade så slipper man skav från kanter, det ser mycket mysigare ut, och jag antar att det är roligare att ta på än vanliga fula med fyrkantiga benreflexer.)
hööks
ridtäcke (har ett ländtäcke från börjes som jag dissar totalt, man sätter fast det i stropparna till sadelgjorden, detta har man under kåporna och knäpper framför framvalvet. Mycket lättare att ta av, mycket bättre)
hööks
neoprenfodrad reflexgrimma (bra att ha i hagen, inte bara när man är ute och går. Man får bara inte glömma bort att tvätta den då och då, så inte effekten försvinner. den är bra att ha till och från hagen, även om det bara är på gårdsplanen och inte över en väg, men då kan man likaväl ha den på i hagen OM hästen skulle rymma, plus att man slipper ta på och av)
hööks
till stigbygeln. (Så himla bra att ha! att en sån liten sak kan hjälpa så mycket! ofattbart smart och smidigt. räddar liv)

JULSAKER:
hööks
ländtäcke (hur sött är inte detta då? kan man få julstämning på ett bättre sätt? berätta för mig, hur!?)
hööks
hornluva (!!!!!!!!!måste ha en sådan)
hööks
fodrade benskydd (mysigt)
hööks
bjällerset (!!!!!!!!!kan inte säga mer...)

TÄCKEN:
hööks
fleecefodrat regntäcke (detta har jag ju blivit helt kär i. okej det är mina färger, inte snacks, men jag vill ha det.. Svansreflexen är många ++++++++++ Annsi <3 täcket)
hööks
regntäcke (har halvhals, vilket är jättebra, helt rätt färg för min bebbe, bogspännena hamnar mitt på bogen, frågetecken? ska det vara så, frågetecken? isf får man nog kolla sin egen hästs bog förs, det kanske är för trångt utrymme där fram?)
hööks
ridtäcke (vattentåligt, snygg färg... ja.. Men jag skulle behöva com, snack har hopphäst rygg och det gillar jag!)
hööks
vintertäcke (läckert va? synd att det inte finns någon sorts hals, inte ens en krage... det var lite tråkigt, men snyggt!)
hööks
vintertäcke ( när det kommer nederbörd nu så måste jag ha två täcken då han inte har hals alls på sitt vintertäcke. Hade varit bättre med hals eller halvhals som på detta täcket som dessutom skulle passa honom i färg.)
hööks
wåffeltäcke (görsnyggt. kanske inte färgen, men mönstret och formen. grrr)

BACK ON TRACK:
hööks
bandageunderlägg ( vill ha, vill ha, vill ha!!! och behöver, för snack är lite gallig i bakbenen ibland. )
hööks
nättäcke (vem vill inte ha?)

HINDER:
hööks
hinderduk (visst är den snygg? och bra, iom att den fladdrar när det blåser. Men! man kan likaväl hänga ett gammalt täcke, eller ihopsydda lakan på en bom. De är inte lika lätta att tvätta av nej, men! MEN det är såååå mycket billigare, det går ju att ställa in det, lägga en pressenning över eller bara göra ett nytt. Tycker att man egentligen kan ha en vanlig pressenning över bommen också. Behöver inte alls vara något avancerat, om man inte är rik förståss)
hööks
skena för bomhållare (ett måste för mig, förklaring finns nere på bomhållaren)
hööks
vattenmatta ( vill INTE ha en sådan här!!!!!! bättre med pressenning! De ser värre ut iom att de har ojämn yta, och den prasslar mer vilket är jättebra miljöträning. Tycker att det är bättre att skaffa en presenning då, som man kan lära dem gå över, ha på sig, osv osv..)
hööks
very pods ( och hur smidiga är inte dessa att göra olika höjder på cavaletti med då? måste skaffa sådana här, jag undrar bara upp till vilken höjd de står stadigt..? någon som vet?)
hööks
bomhållare (nyckelhål, har ju inga hinder, men har planerat göra. Hellre bomamr som kan trilla än fasta hinder då han river med frambenen, jag har öppna benskydd och jag är säker på att han skulle börja vägra alltid om jag har fasta..)

ÖVRIGT:
hööks
flughuva special (hade en sådan här till snack två somrar i rad, sen plockade fossans häst winnie av den i en jättestor hage så jag hittade den aldrig igen. har dock planerat att skaffa en ny till sommaren -10, jag kan lägga upp en bild på när han har den på sig. fantomen kallas han för då.)
hööks
kombilindor (har sådanahär, dock inte i samma märke. Mina är lite för tjocka för Snacks ben, full är för stort, ponny är för litet och jag har inte hittat cob. Därför har jag inte använt dem jättemycket, jag har rullat dem och lagt dem under tryck för att de ska få bättre passform för de sitter skitdåligt i början. Det blir bättre ju mer man använder dem.himla skönt att slippa hålla på med padd till den elastiska lindan, och skönt med grova kardborreband så man slipper vara rädd för att de ska åka upp hela tiden)
hööks
lädertvål + balsam i ett (har denna, men den är snart slut för den är superbra, otroligt resultat redan första gången. Jag vill egentligen inte ha tvål och balsam i samma för dom gnor oftast in smutsen istället för att ta bort det. Men det stämde faktiskt inte med denna som jag provade första gången hos Stall Stefan Persson vid halmstadtravet. Visst gick han i kk, men INTE pga den här!)
hööks
svansskydd (gillar egentligen inte dessa, men jag vet hur en flätad svans ser ut bara efter en mils resa i transport. Ska man på tävling så är det helt klart värt det, men ta inte den korta modellen då, den är mer till för att skydda själva svansbenet, och att hästen inte ska skava av en massa svanshår. Alltså, den långa modellen är bäst till flätad svans, annars kan man likaväl linda med vanlig benlinda.)
hööks
transportskydd premium. (det finns inget viktigare än ett par rejäla transportskydd om man åker långt. Som när jag tagit snack till skåne och jönköping t.ex. Speciellt inte om man ska på tävling, vem vill lasta ur en häst som trampat sönder sig? Det behöver ju inte vara långa resor heller, så försiktig ska man vara och ta det säkra före det osäkra. det gör alltid jag!)


Jag hoppas att det gick snabbare att läsa än vad det gjorde att skriva! god kväll!

Bälla och jag

Nu sitter vi och tittar på simpsons. jag var duktig innan och skulle äta glass men lät bli :)
Här är en konstig bild på oss:

konstig bild


Hittade även några bilder på när Hanna skulle få prova på att rida westernridning på Snack. Sandra Foss var proffset, och jag... ja, jag fotade lite :) enjoy!


(nej han är inte smutsig, han har en svart fläck där. Sehr lecker!)



(till häst: Hanna, till fots: Fossan. Påväg till rundkorallen)



(passar ganska bra i utrustningen va?)

lunchtiime

Dagens lunch :

min lunch den här dagen


Min tillfälliga förlovningsring:

från glitter

Och idag skulle kim växla inj dessa på banken! jag hoppas han inte glömt.
2200

skola!

nu blir det redovisning på marknadsplanen :)

nannig.

Nu har Kim och jag hämtat en hösilage bale. Det blev inte till att åka ut till ridhuset idag, elkontakten till transporten har gått sönder pga all snö. Tråkigt säger jag!

Ev var och lämnade Ville här nyss, så nu sitter jag och Cina barnvakt.
här är den lille hos cina:
sover hos cina

Nu har jag två frågor kvar på tentan. ska ta och göra dem nu så mailar jag in det innan 00:00 ;)


Bild på mitt stall i skåne:

stallet i skåne


Stallet i småland:

stallet i småland


pöh!

Nu har jag kommit till fråga fem på holgers hemtenta.
jag vill ut och rida!
jag vill titta på youtube!
jag vill ut och mocka! eller..? jo det vill jag faktiskt. Hellre det än att sitta här och göra projektsaker..

Nåväl, har fem frågor kvar och jag kan inte hitta det dumma dumma PERT schemat i boken, har bläddrat i evigheter! grrrr

100110

Hej, blogg. Många ettor och nollor i datumet idag. Vänta bara tills 101010. det är exakt 10 månader till.

Igår vart jättekul för min del, men inte för Kim för det var han som körde, IGEN! det pushar också på lite att jag måste ta mitt körkort så fprt som möjligt, jag märker att han inte riktigt gillar situationen att köra runt mig så fort jag ska någonstans.

När vi hade gått och lagt oss i natt vid 2-tiden så ringde björn på min mobil. Kim sa åt mig att inte svara för vi trodde att han bara ville ringa för att tjabba. Sen ringde han en gång till och jag lät bli att svara för vi trodde att han ville ha skjuts från stan för att markus hade spårat ut eller någonting (han gör det ibland).
Sen tyckte kim att det var någon som sprang runt på ovanvåningen, så han gick upp för att kolla. Då var det hans mamma som höll på att klä på sig för fullt för hon skulle in till sjukhuset. Joel (kims bror) var nykter igår, men körde och var alltså inne på krogen. Han hade köpt en cola som han ställde på bardisken medans han pratade med någon bredvid sig. Sen hade han kollapsat medvetslös mitt på dansgolvet bara en liten stund senare. Tommy åkte med honom in till sjukhuset öch där konstaterade dom att han hade fått ett piller i sin cola.

Därför vill jag varna alla unga som äldre killar och tjejer för att inte lämna sin dricka utan uppsikt, även om det är en alkoholfr drink. Det går jättesnabbt att lösa upp den här sorts tablett i vätska, och det smakar ingen skillnad. Det är en livsfarlig drog. Man tror inte att det finns i sverige, man tror inte att det kommer hända sig själv eller i ens närhet. Det är synd att det måste hända något innan man reagerar...

blåttom blåttom

nu sticker jag snart till Marcus Taavo som har födelsedag i dag! ha den äran, finnen!
Sitter här på golvet och väntar på att Kim ska säga att han är färdig.

Jag hittade en ring som jag ska ha som förlovningsring tills vi köpt rediga. Det är en 100kronors ring från glitter med 9stenar.

Kim har nu också fixat ny dragkrok på bilen så imon ska vi kanske ut med Snack till ridhuset. * hoppar och klappar händerna* .

Det ÄR liksom för kallt att rida nu, hoppas ni håller med mig om det?

Hinner nog inte sitta här mer, gotta gå ;)

training

Såhär såg jag ut när jag tränade. Hade skärpet på för att öka känslan lite.

oreanga leggings, grön t-shirt ovh vitt skärp för att öka känslan.


Denna frillan :)




Till denna grymma tränings dvdn! (grymm som i träningsvärk)

grymm tränings dvd grymm som i träningsverk

Mitt morgonruffs




Såhär ser jag ut just nu. Vaknade alldeles precis, hade en dröm som var jättebra sen blev den dålig så jag försökte få den bra igen. Det gick väl sisådär. Nu ska jag klä på mig, träna med Gay Gasper och sedan städa i rummet.

kväll

tjix!


Läckert!: http://www.youtube.com/watch?v=RZhtiCqBAGM&feature=subtivity

Nu är allt klart för kvällen, snack är nattad, kim är nattad, jag är duschad... Om inte det bara funnits en sak.... Marknadsplanen! Jag lovar mig själv från och med nu att göra alla inlämninsarbeten direkt när jag får dem. Nu är det en timme och tjugo minuter kvar av den här dagen. Bäst jag sätter igång nu, måste skicka in den före 00:00!!
Hjelp!

burr

Nu har jag varit ute och mockat hos alla hästarna. Det är sjukt kallt ute typ 12 minus eller något sådant. Jag vet att det finns de som har det värre , men det här är massa mycket mer än vad min kropp är van vid. Det känns i knäna, i ryggen, i händerna och allla leder och skelltbitar i kroppen. Men värst är knäna. Är man så dum att man börjar spela fotboll innan man fyllt två så får man väl skylla sig själv.. eller på föräldrarna kanske. Nu är min kamera igång igen, så nu kommer det strax upp lite bilder. Kim har den just nu, han ska fota till sitt projektarbete.
Ska snart slänga iväg ett meddelande till fossan så att hon kan skicka en del av sin marknadsplan till mig. Jag behövde lite hjälp med min, men nu börjar det bli bråttom. Inlömning senast 23:59 ikväll, HEJA!


100108

God morgon. Eller inte...
Dagen började med att jag bråkade med Kim om pengar som inte finns, och var vi kan få ifrån osv osv. Jag får ta av mina fonder vilket känns lite ledsamt, men jag får sätta tillbaka dom när jag får mina pengar den 25:e. Sånt är livet, men jag måste faktiskt ta körlektioner minst en gång i veckan, och cajsa Linds hovkurs får jag bara inte missa. Det känns bara så surt för jag hade stoppat undan 1000:- från mina födelsedagspengar och julklappspengar i ett kuvert för att jag ville ha det på samma plats så jag visste var det var. Och nu har jag såklart blivit av med kuvertet. Jag misstänker att Kim råkat slänga det, han brukar göra sånt. Men det vill jag inte ta upp med honom för då blir han bara arg, och jag orkar inte riktigt det idag.

Jag tittade nyss på Stockholm international horseshow på svt1. Eller ja, inte hela men en summering av helgen.
Det som impade mest på mig var när Tomas Eriksson körde 4in hand och vann (trotts 5 tilläggs sekunder) med typ 1 sekund över Werner Ulrich.  Sen var det ju Jean Francoise Pignon, som jag brukar dregla över på you tube. Minst en gång i månaden iallafall. Verligen en inspirationskälla! Ska komma ihåg det han sa om inre frid. Tror jag ska gå ut och sätta mig i snön och meditera nu... Höhöh, nej men det var minsann värt att tänka på. Sen var det Anne Krüger såklart! Hur hänförd blev man inte? Jag vil också ha en svart och vit bergsget! Att jag vill!

Känner att det blev ett långt inlägg, får väl skriva mer sen. Nu ska jag spela lite farmville, plugga, äta frukost och gå ut till snack. Fast kanske i omvänd ordning, jag äter nog frukost sist. Eller jag vene.. Trött i huvudet är jag idag iallafall! Lyssnar på plain whites 1234 och längtar tillbaka till tyskland :(


schne

okej?

jag red ut med Snack innan. Vilket ryck han fick! finns små plöjda osådda bitar där det ligger 3cm snö. Där red jag idag. Fick för mig att vi skulle skoja lite och satte honom i galopp. Tror du inte att kraken började bralla som aldrig förr? Tänkte flera gånger att nu åker jag nog, men icke! Där ser man vad ordentligt nertrampade hälar kan rädda en ibland.

Vi gick också ner en liten svänga på isen, men inte så långt ut. Det var ju första gången och han tyckte det var läskigt när det knakade i den. Jag förstår honom. Jag är rädd bara jag åker skridskor..

Kimmen skulle iväg och laga lite grejer på bilen, den ska besiktigas på måndag. Jag ville följa med och hjälpa till men han övertalade mig att stanna hemma och plugga. Marknadsplanen ska vara inlämnad imorgon och jag har någon matris kvar att göra + hela sammanfattningen.

Så jag får väl sätta igång nu då...
kul....

Grrrrrrrrrr!

jag MÅSTE hem till Skåne och be pappa hjälpa mig med ett nytt utseende till bloggen!!! :@@@

Jag är inte html kompetent :(

phu!

oj oj oj!

Vilket träninspass det där var!
Klar med stallet och är nu svettig och varm. En dusch hade suttit fint, men det finns inget varmvatten ännu.
Dumma panna! Gud vad jag längtar tills pannan och varmvattenberedarna är inkopplade. Så skönt att slippa elda och stoppa i pannan varje dag, flera gånger om dagen.

Snack var för en gångs skull på jättebra humör, han gnäggade varje gång jag kom in i stallet (gick ju ut flera gånger för att tömma kärran när jag mockade) och ooooh vad varm man blir om hjärtat när han gör sådär :)

Nu kommer kim snart, bäst jag tar mig något att äta så kanske vi kan ut på isen sen, woho!

100107

Tjix!

Usch vad kallt det är inne idag. Då vill jag inte veta hur kallt det är ute. Det är säkert inte värre än i Norrland där det var 37 grader kallt i går kväll!

Jag får snart reda på hur kallt det är vare sig jag vill eller ej. Jag måste nämligen släppa ut hästarna. Kim fodrade dem innan så jag är inte sen iallafall. Men om en halvtimme får jag nog lov att gå ut och fixa och dona i 7boxar. Jag förstår inte varför Cina inte vänjer av sina föl? Okej att stona inte är dräktiga igen, men hon kan väl iallafall låta fölen ha varsin egen box nu? Jag menar, de får inte plats att ligga ner samtidigt, fölen är ändå 8månader och börjar bli stora, ändå ska man tydligen lägga in lika mycket hösilage i boxen som till de andra hästarna, och lika mycket havre. Vem får all den maten? ja, inte fölen iallafall. Visst att de har en bale ute i hagen, men under de 12timmarna de stod inne i natt? 5kg räcker inte till två hästar där den ena växer...

Enough tjatat. hästarna mår väl bra? Att dom är skygga och tjuriga har väl inte med det att göra? inte heller med hanteringen? Nej, vissa tror inte det. När jag har fixat i boxarna så går jag in och äter frukost, sen får jag gå ut till stallet igen. Jag tänkte rida ute på isen idag, håll tummarna och önska mig lycka till!


Sonsdag

tjix!

Idag är det en söndags- onsdag, och jag fick sova hur länge jag ville! tio över tio gick jag upp på ovanvåningen och tittade ut genom fönstret. Hjelp! Snack var ute, och igår hade jag tagit av honom regntäcket för att hänga på tork. Jag får kanske börja med att säga att stallet är väldigt dåligt isolerat och att han är klippt. Jag har inte heller något stalltäcke till honom så han står med antingen två fleece täcke+regntäcke inne, eller så har han sitt vintertäcke. Ute i hagen har han antingen två fleece under vintertäcket, men om det regnar eller snöar eller blåser så har han vintertäcket underst och regntäcket över eftersom det har halvhals och han är klippt från öronen till svansen. Det enda som inte är klippt är huvudet och benen. Alltså fick jag panik för kims mamma brukar inte byta eller lägga på täcken på honom när hon tar ut honom. Så jag sprang ner i källaren igen och drog påp mig varma kläder, sen sprang jag ut i hagen och vad ser jag då? Jo, hon hade lagt på honom regntäcket! Värsta snällt, eller hur?

När jag ändå var ute vid stallet så fyllde jag ett hönät halvfullt och kastade ut i hagen åt honom. Dixie och Lavett skulle skos med guldskor med sex broddar som används speciellt för trav. Inte för att jag gillar skor, Ove Lind har verkligen lyckats vända om mig! Jag kan berätta mer om vad jag lärde mig på Oves kurs vid ett annat tillfälle. Men vill man köra ute på isen så gäller det att man har broddar. För det går minsann fort! Jag funderar på att nu när det för det första redan ligger nästan två dm snö på isen, och för det andra så snöar det fortfarande, så kanske man ska ta ut Snack en liten vända? Förut när han var "bara travare" (nu är han ju ridtravare) så vart han bilrädd och Cina hade inte tid att ta hand om problemet. Då hade hon mer hästar än vad hon har nu. Eftersom han var bilrädd så körde hon aldrig honom på isen eftersom man måste köra en bra bit på vägen för att komma till sjön. Men nu när han inte är bilrädd längre så är det nemas problemas. Jag har redan varit nere vid sjön några gånger med honom, men när jag var där sist så var isen inte tillräckligt stark. Nu har dom kört med bil därpå i flera dagar, och jag är väääldigt sugen på att ta dig honom igen.

Nu kommer snart Alexandra och jag har lite grejer som måste göras innan hon är här. Tex körkortsteori, marknadsplanen till marknadsföringskursen och såklart Holgers hemtenta i kursen projektledning.
Men nu när jag har mitt internet så kan jag logga in och skriva när jag vill, woho!
C yaa latah then ;)


nämeh!

Tjoho!

Kan man tänka sig vad jag just upptäckte!
Libresse har tydligen en tävling (som jag nu är med i) där man kan vinna en trip till Göteborg Horse Show som bloggare. Det låter som ljuva drömmen eller hur? Och det är ju så fruktansvärt busenkelt att vara med i tävlingen också! http://www.libresse.se/ghs-vip-bloggare är länken du ska trycka på, signa up och voila.

Det enda jag kan göra för att öka mina chanser är att skriva om min hästfetisch lite extra mycket fram tills den 17 januari då tävlingen avslutas. Passar perfekt? ja! varför? för jag har internet igen, och hade faktiskt (ja faktiskt) tänkt uppdatera min blogg oftare. Detta inlägget ägnar jag mitt halvblodssto Nicolinas Magina e: Magini som just nu står på mina föräldrars avstyckade lilla gård utanför Ystad i Skåne.

Vet du vem Magini är? Googla säger jag då! Det han är mest känd för är att han var värsta hopphingsten, och att han är Briars pappa. Briar vet du väl vem det är? Om jag säger Jan Brink? Tullstorp, dressyr, Grand Prix, EM, VM, OS, landslag, topp 10 i världsranking (8år)? Det är iallafall en liten liten gnutta av vad de upplevt tillsammans. Briar och Magina är alltså halvsyskon. Det syns på nacken, men det är också enda delen hon har från Magini.

Precis som Briar är hon dressyrhäst. Jag vet dock inte så mycket om henne. Jag fick henne nämligen i våras/somras mot att jag skulle föda upp ett föl på henne åt hennes förra ägare Lisa Nilsson. Hon betäcktes tre gånger i våras med Sambesi e: Samber, en skäckhingst. Och som du vet så är skäck på halvblod inte godkänt i Sverige. Varför Ville Lisa ha Sambesi när hon kunde fått gröna papper på fölet? Svaret är att hon är heltokig i Skäckar. Hon har själv haft skäckuppfödning och fick fram en grym hingst som nu finns i Danmark.
Det blev iallafall inget föl, kanse för att hon var rädd, kanske för att hon aldrig haft föl tidigare, kanske för att hon helt enkelt inte ville bli dräktig. Hon var kanske inte redo trots allt. Jag funderar på att betäcka henne i vår igen. Jag vet exakt vilken hingst jag vill ha. Men han är svindyr! Och han står i Tyskland så det blir ingen naturlig betäckning iallafall... Cor de Pomme heter han, vilken skönhet! Och vilket lynne (Embassy II eller Rogamento Old hade med funkat).

Lilla Maggie, vad jag tänker på dig. 21år gammal nu efter nyår. Står där helt själv i hagen under hela vintern då grannens kor är uppstallade.. Jag har svarat på några ponny-annonser som sällskap åt dig, men jag har inte fått något svar än. Jag kommer snart och hälsar på dig igen, dina hovar behöver ju snart verkas också. Jag hoppas att det ligger kvar snö på åkrarna utanför hagen nere i dalen så vi kan ta oss en rejäl galopptur. Men försök inte bocka av mig denna gången är du snäll! Jag får lite ont i ryggen när du knycker till i dina bockserier. Vem kan klandra dig? Det förstår väl jag att du blir på ung som nytt med all den livsglädjen som bor innuti dig. Det är inte lönt att gå till kiropraktorn förräns efter att jag hälsat på dig känns det som. Nu måste jag också nanna, hoppas du redan sussar sött. god natt på dig min lilla pensionär!

Loosah

tjex!


Sitter här och tittar på paradise hotel. är måttligt glad idag.
Igår skulle jag och Babe in till stan och handla en ny dongel och ett par skridskor till mig. Ut från telenor butiken kom vi med en ny mobiltelefon till mig. Lg gw520 eller nånting, ett nytt abbonemang och såklart en ny dongel! wihoo. Ut från Stadiums butik kom vi med nya fina skridskor, en sjal, en jacka till kim, raggsockor, och ja... Jag kommer inte ihåg allt ens.
Pengarna flyyyyyger iväg med andra ord. Och igår åkte jag på mina nya skridskor, skulle ha gjort det idag igen OM det inte hade varit för att det snöat ytterligare en decimeter under dagen!


Imorgon hoppas jag att alex ballex kommer hit med hårfärg, ett nytt top coat depend och ansiktsmask. Skulle väl bli lite besviken om hon inte kunde komma, men hon har faktiskt mer saker i hennes liv än mig. Eller? Maha, vad elak jag var nu. Jag menar såklart tvärtom, att det hade varit jättekul om hon kunde komma ut hit.

Angående Snackisen..... Han har fått vila under ganska många dagar nu. Sist vi var i ridhuset gick det dunderbra. Men jag märker ju att han får stå allt för länge mellan ridturerna. På det sättet längtar jag tills våren, regn är trots allt varmare än snö, och det är ljusare mycket längre. Jag längtar lite tills jag kan rida efter skolan, då ska jag tamefan rida varenda dag.

åh, apropå skolan... Tentan kom ut igår, har börjat på den idag och fy faan vad tråkigt det är! imorgon ska jag se till att bli färdig med min marknadsplan. Eller komma längre på den iallafall.

Nu vill kimmen att jag ska gå ner och lägga mig med honom ^^. Jag ska bara titta färdigt på paradis hotellet först (åååååh, jag vill ha semester!!!).

puss och kram, jättebanan!

dagens:
ljusblå tröja från Puma
grå mjukisar från Team Sportia (Team Sportia)
vintersockar (Stadium)
Blå långkalsonger
vit t-shirt från Sparbanken i Ingelstorp


PS! älskling läste vad jag skrivit. Ville gärna lägga till att jag hjälpt honom skruva av delar från den arga nissens bil som ska skrotas, så att kim kan ha dem i reserv. Vi fixade termostaten och bytte luftfilter och skruvade av en massa grejer. De sista sakerna ska vi ta av imon för vi hade inte riktigt rätt verktyg.

champanj, raketer och planka

hej bloggen! och alla dess läsare -.- dvs hej på mig själv.


Jag önskar att jag kunde uppdatera oftare, hellst några gånger om dagen så man slapp skriva så långa inlägg utan att man får med allting..

Nu har det ju varit nyårsafton och grejer. Det var väl ganska roligt för min del, lite mindre för vissas.. T.ex har den arga nissen varit ute och gjort dumheter mot en av sina bästa vänner. "snodde" tjejen som han typ var tillsammans med, och har inget samvete för det. Hon kunde ha stoppat det, han kunde ha stoppat det, men jag är mest arg på honom. såklart. Jag tänker inte prata med honom mer. Men lite är jag tvungen att vika mig eftersom jag utnyttjar honom för internet :P

Imorgon kommer Holgers tenta ut på FC och jag MÅSTE alltså köpa ny dongel! bara för att jag fick Bälla till att lura till sig den idag så betyder det inte att jag kommer få använda den imorgon när jag absolut verkligen behöver den...

I eftermiddag ska vi till ridhuset med pållen för det har vi bestämmt! Å andra sidan hade vi bestämt det i förförgår, i förgår och igår. Igår var vi faktiskt där men det var så kallt att rida ni paddocken att jag fick köldskador på benen. Anledningen att jag red i paddocken var för att det stod två transporter utanför ridhuset och det var tänt. Jag red i kanske tio minuter sen ville kimmen hem för han frös (han hade iallafall inte HÅL i sina byxor!!! han hade dessutom två par!). Tror du inte att precis när vi hade lastat och körde därifrån så körde de andra två transporterna också! Jag sa till kimmen att det var ledigt men han sket i det och körde vidare. Då blev jag ju lite småtjurig faktiskt. 
Så vi får väl se om det blir någonting ikväll eller om han bangar ur igen..

Ush nu orkar jag nog inte riktigt skriva mer. jag får skriva mer imorgon. Eller ikväll kanske om jag fortfarande får ha internet. Man vet ju aldrig med tjurhuvudet...

Tjarå!


(btw, dagens tips tar slut nu, jaa det gör dom!) 

idag:
fläta
grå mysisar (team sportia)
En tröja med hjärttryck från Saints and mortals (carlings)
Grå t-shirt från millbrooke (Svedala outlet)

RSS 2.0