Hööks hästsport webbutiken

Nu har jag suttit ett tag och kollat genom hela hööks sortiment på internet.
Jag har plockat ut de sakerna som jag vill/ behöver ha mest, och det var ganska många grejer. Här är en liten lista:



HUVUD:

hööks
Aachenträns (gillar färgen och det flätade armbandet. Vill egentligen ha tjockare nosgrimma, men hittade ingen fin)
hööks
Aachenträns (med strasspannband såklart. bling bling är ju verkligen mode inom hästvärlden nu, jag hakar på)
hööks
huva/luva (fiint till de bruna tränsen, har aldrig haft en sådan, men det det ser himla fint ut. elin och ronja har sådana, men iofs så tävlar de mycket mer än mig... men det hade ändå varit kul)
rakt, äppelsmak hööks
rakt gummibett med äppelsmak (jag tycker det är dags att byta från mitt älskade raka gummipelham nu. Man ska ju byta lite då och då, och jag rekommenderar ju inte att longera i pelham. med ällepsmak så kanske han slutar snörpa ihop munnen)
hööks
mässingskedja (om man ska hålla hingstar i träns t.ex., eller hålla i träns och grimskaft överhuvudtaget. det är ju snyggt)
hööks
swarowskipannband ( äkta swarowski är väl lite väl, men som sagt, bling bling är mode, och jag vill haka på!)
hööks
snakelink (grraow, sexy mama. Så enkelt, men ändå så elegant. Det vilar tungt mot pannan och det ger ett.. pilskt? nej, frågetecken? det är iallafall grrrrymt fint ehrm..)
hööks
Bettglans (kan ju många ridskolehästar behöva då inte alla eleverna är särskillt noga med att tvätta betten. Man kan använda en gammal nagelborste, men det skiner ändå inte som med detta. Det blir som på nytt igen, och det bästa är att det är HELT ofarligt för hästen att få i sig.)
hööks
slät lädertygel (smal såklart, jag har ridit med gummi nu jättelänge och kan inte ens tänka mig att gå tillbaka till vävribb. Min graman är i läder, och det är ju lite synd att det inte är vanliga tyglar...)
hööks
lädergrimma (vill ha en ny, min är inte vad den varit...)
hööks
långt ledrep i bommul (longera i grimma någon? ja, nästan alltid. vill inte sätta travbett på snack, och tränsbetten som finns här är antingen för ponny eller för långa. Jag har inte haft råd att köpa nytt, ska göra det i januari *blink* se ovan. detta repet är bra på bångstyriga hästar, unghästar och hästar som behöver uppfostras)


hööks
plastbrems, EJ REKOMMENDERAD! Tycker det är bättre att sandpappra en liten träplatta, borra två hål i den och sedan trä igenom tjockt rep som inte töjer ut sig. Man får bättre grepp, den töjer som sagt inte ut sig, och den glider inte heller lika lätt + den går att måla och göra riktigt snygg och den går snabbt att göra.


SADEL:
hööks
Stubben hoppsadel (åh, vill ha färgen dreggel* men.. det är ingen flatback? hum...)
hööks
sadelöverdrag i fleece (fint, proffsigt, stilrent. vad kan man säga? klockrent!)
hööks
sadelgjord (brunt, måste vara i samma färg som sadeln ovan. Jag ska långsamt byta över till den färgen i träns och sadel så fort jag har råd. gäller stigläder med)
hööks
stigläder (ljusa såklart, som sagt, sadeln ovan)
hööks
kvick out säkerhetsstigbyglar ( hur bra är inte detta? säkert, snabbt och enkelt. hellre betala lite mer än att få hela benet avslitet)
hööks
gelpadd (har velat ha en sådan här länge nu. den fördelar trycket från sadeln så himla bra. men på börjes är de dyra, puff! ida har en sådan med fårskinn runt om, den vart tydligen ännu dyrare, såklart men hur fin som hellst)
hööks
schabrak (detta var la nice? gillar färgen, trycket, formen. och det bästa är att det är ett kardborreband till sadelgjords stropparna.)
hööks
startset longering/tömkörning (man får aldrig för många longerlinor, behöver en longergjord, och vill ha en kapson. perfekt kombi för mig)
hööks
tolksele (åh, vill tolka, speciellt nu när det är väder så är ju en sådan här perfekt!)

FÅRSKINN:
hööks
gjordtunnel (så mycket finare, och jag slipper bry mig om smutsiga märken från en skitig sadelgjord (hade såklart tänkt plocka av den efter varje användning. det är viktigt att sköta om sina grejer)
hööks
rumpvärmare ( bra så att man inte får urinvägsinfektion och sånt. Eller så att man inte fryser över huvud taget. Jag vågar rekommendera detta åt pojkar också. åh, vad bekvämt)
hööks
schabrak (mysis)
hööks
padd (ååh, det ser så mysigt ut ju! )
hööks
nos och nack - ludd (jag vill bara ah det för att snack kommer se så söt ut. Han behöver det inte egentligen. men jag vill ha sånt på lädergrimman när jag ska och tävla med honom. jag tycker det blir ett proffsigare och mer bortskämt intryck. Som jag vill att folk ska uppfatta mig, trots att jag är den minst bortskämdaste i sverige..kanske. inte.. men ändå...)

REFLEXER:
hööks
fodrade benreflexer (man ska ju alltid ha reflexer när man rider när det är mörkt, varför inte ha fodrade så slipper man skav från kanter, det ser mycket mysigare ut, och jag antar att det är roligare att ta på än vanliga fula med fyrkantiga benreflexer.)
hööks
ridtäcke (har ett ländtäcke från börjes som jag dissar totalt, man sätter fast det i stropparna till sadelgjorden, detta har man under kåporna och knäpper framför framvalvet. Mycket lättare att ta av, mycket bättre)
hööks
neoprenfodrad reflexgrimma (bra att ha i hagen, inte bara när man är ute och går. Man får bara inte glömma bort att tvätta den då och då, så inte effekten försvinner. den är bra att ha till och från hagen, även om det bara är på gårdsplanen och inte över en väg, men då kan man likaväl ha den på i hagen OM hästen skulle rymma, plus att man slipper ta på och av)
hööks
till stigbygeln. (Så himla bra att ha! att en sån liten sak kan hjälpa så mycket! ofattbart smart och smidigt. räddar liv)

JULSAKER:
hööks
ländtäcke (hur sött är inte detta då? kan man få julstämning på ett bättre sätt? berätta för mig, hur!?)
hööks
hornluva (!!!!!!!!!måste ha en sådan)
hööks
fodrade benskydd (mysigt)
hööks
bjällerset (!!!!!!!!!kan inte säga mer...)

TÄCKEN:
hööks
fleecefodrat regntäcke (detta har jag ju blivit helt kär i. okej det är mina färger, inte snacks, men jag vill ha det.. Svansreflexen är många ++++++++++ Annsi <3 täcket)
hööks
regntäcke (har halvhals, vilket är jättebra, helt rätt färg för min bebbe, bogspännena hamnar mitt på bogen, frågetecken? ska det vara så, frågetecken? isf får man nog kolla sin egen hästs bog förs, det kanske är för trångt utrymme där fram?)
hööks
ridtäcke (vattentåligt, snygg färg... ja.. Men jag skulle behöva com, snack har hopphäst rygg och det gillar jag!)
hööks
vintertäcke (läckert va? synd att det inte finns någon sorts hals, inte ens en krage... det var lite tråkigt, men snyggt!)
hööks
vintertäcke ( när det kommer nederbörd nu så måste jag ha två täcken då han inte har hals alls på sitt vintertäcke. Hade varit bättre med hals eller halvhals som på detta täcket som dessutom skulle passa honom i färg.)
hööks
wåffeltäcke (görsnyggt. kanske inte färgen, men mönstret och formen. grrr)

BACK ON TRACK:
hööks
bandageunderlägg ( vill ha, vill ha, vill ha!!! och behöver, för snack är lite gallig i bakbenen ibland. )
hööks
nättäcke (vem vill inte ha?)

HINDER:
hööks
hinderduk (visst är den snygg? och bra, iom att den fladdrar när det blåser. Men! man kan likaväl hänga ett gammalt täcke, eller ihopsydda lakan på en bom. De är inte lika lätta att tvätta av nej, men! MEN det är såååå mycket billigare, det går ju att ställa in det, lägga en pressenning över eller bara göra ett nytt. Tycker att man egentligen kan ha en vanlig pressenning över bommen också. Behöver inte alls vara något avancerat, om man inte är rik förståss)
hööks
skena för bomhållare (ett måste för mig, förklaring finns nere på bomhållaren)
hööks
vattenmatta ( vill INTE ha en sådan här!!!!!! bättre med pressenning! De ser värre ut iom att de har ojämn yta, och den prasslar mer vilket är jättebra miljöträning. Tycker att det är bättre att skaffa en presenning då, som man kan lära dem gå över, ha på sig, osv osv..)
hööks
very pods ( och hur smidiga är inte dessa att göra olika höjder på cavaletti med då? måste skaffa sådana här, jag undrar bara upp till vilken höjd de står stadigt..? någon som vet?)
hööks
bomhållare (nyckelhål, har ju inga hinder, men har planerat göra. Hellre bomamr som kan trilla än fasta hinder då han river med frambenen, jag har öppna benskydd och jag är säker på att han skulle börja vägra alltid om jag har fasta..)

ÖVRIGT:
hööks
flughuva special (hade en sådan här till snack två somrar i rad, sen plockade fossans häst winnie av den i en jättestor hage så jag hittade den aldrig igen. har dock planerat att skaffa en ny till sommaren -10, jag kan lägga upp en bild på när han har den på sig. fantomen kallas han för då.)
hööks
kombilindor (har sådanahär, dock inte i samma märke. Mina är lite för tjocka för Snacks ben, full är för stort, ponny är för litet och jag har inte hittat cob. Därför har jag inte använt dem jättemycket, jag har rullat dem och lagt dem under tryck för att de ska få bättre passform för de sitter skitdåligt i början. Det blir bättre ju mer man använder dem.himla skönt att slippa hålla på med padd till den elastiska lindan, och skönt med grova kardborreband så man slipper vara rädd för att de ska åka upp hela tiden)
hööks
lädertvål + balsam i ett (har denna, men den är snart slut för den är superbra, otroligt resultat redan första gången. Jag vill egentligen inte ha tvål och balsam i samma för dom gnor oftast in smutsen istället för att ta bort det. Men det stämde faktiskt inte med denna som jag provade första gången hos Stall Stefan Persson vid halmstadtravet. Visst gick han i kk, men INTE pga den här!)
hööks
svansskydd (gillar egentligen inte dessa, men jag vet hur en flätad svans ser ut bara efter en mils resa i transport. Ska man på tävling så är det helt klart värt det, men ta inte den korta modellen då, den är mer till för att skydda själva svansbenet, och att hästen inte ska skava av en massa svanshår. Alltså, den långa modellen är bäst till flätad svans, annars kan man likaväl linda med vanlig benlinda.)
hööks
transportskydd premium. (det finns inget viktigare än ett par rejäla transportskydd om man åker långt. Som när jag tagit snack till skåne och jönköping t.ex. Speciellt inte om man ska på tävling, vem vill lasta ur en häst som trampat sönder sig? Det behöver ju inte vara långa resor heller, så försiktig ska man vara och ta det säkra före det osäkra. det gör alltid jag!)


Jag hoppas att det gick snabbare att läsa än vad det gjorde att skriva! god kväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0