Ful jul

ohoj!

I have been good and bad. Jag har inte suttit vid datorn sen 22dec, bra tycker Bälla som tycker jag sitter alldeles för mycket vid datorn. Dåligt tycker jag som har velat blogga och spela farmville hela julhelgen. Nu har jag lånat Dans dongel (utan att be om lov såklart) och tänker sitta här tills iallafall halv tre!!

Julen har varit... Underligt blysam och inte alls förväntansfull.
Jag uppdaterade mitt minne om varför jag inte vill skaffa barn.
Jag uppdaterade mitt minne om varför jag hatar Den Arga Nassen.. Eller inte hatar, men ogillar skarpt.

Ballex hade sin födelsedag, inte världens bästa kanske men inget gott som inte för nåt ont med sig. Eller tvärtom?

Snack fyllar snart år :)
Jag ska nog åka in till Växjö idag och köpa morötter till honom. Är man världens sötaste Snack och har födelsedag så förtjänar man massa med morötter!! För du visste väl att alla hästar fyllar år på julafton? Det gör dom iaf.

Nyårsafton kommer firas hemma hos Björn(en) Persson nånstans mittuteiingenstansstad. Det blir tropiskfruktbricka, cider, badtunna, mycket människor(som jag inte känner, som jag för tillfället inte har lust att lära känna), allmänfäst och det bästa: raketer och nyårslöften.

Men före nyårsafton så måste jag och kimmen åka ner till Skåne igen och hämta min laddare till min kamera på elgiganten! WOHO! Dom ringde och sa att dom hade fått in den kl 11 den 23e. Då vi EGENTLIGEN skulle ha åkt men det blev ju tidigare och jag blev arg när dom ringde för hade vi stannat så hade jag kunnat ta bilder under jul, men nu blev det inget sådant och jag blev jättearg för att jag vill verkligen börja fota saker igen *andetag* *puuuuuuust*.

Igår var det Simpsonsmaraton. Efter att jag nästan slängt mina förhoppningar av att min socialt kompetenta vän skulle komma och joina mig så blev jkag väääldigt glad när hon några timmar försent dök upp med sina grå bmw här utanför. Det var inte hennes fel faktiskt att hon var sen. Och hey hon kom ju! bättre sent än aldrig happyface.

Nu ska jag ... Spela..? Jag vet inte vad jag ska göra nu, men inte fan ska jag skriva mer i bloggen. dönö. Om jag åker hem imon så berättar jag lite mer saker då.

Dagens tips, dagens tips, lalalala dagens tips!
Dagens tips:

Salt!
Om du ska salta trappen, gör det inte utan vantar om du har sår på dina händer.

Därför att det gör sjukt ont, och man vill bara börja gråta.
Dagens tips, dagens tips, lalalala dagens tips!

Glömde berätta det viktigaste:
I fredags skulle vi ut på krogen. Jag letade efter ett skärp inne i garderoben men hittade det inte. Bästämde mig för att titta efter det ovanpå garderoben så jag ställde mig i sängen och lutade huvudet bakåt för att se bättre. Jag såg "påsen" där mina mindre ofta använda skärp ligger, och råkade hoppa. Alltså: Rum nere i källaren = cementtak. Lågt cementtak när man står i sängen och hoppar rakt upp med huvudet bakåtböjt = nästan whiplash =SJUKTFÖRBANNATJÄVLAONTIHUVUDHELVETET! och nacken! åkte trots allt in till stan för att dansa, gick inte så bra men jag gjorde mitt bästa (ville inte svika bällan som längtat så länge). Igår kan du tro att jag hade ont, och kunde typ inte röra på nacken och huvudet. Mest ont gjorde det dock när jag skulle lägga mig att sova... Idag kan jag nästan lägga huvudet på sidan och jag kan titta lite åt sidorna. Har det inte gått över om 5 dagar så ringer jag till Hasse som är kiropraktor fifan!

Skottdagen

Hej.
Är lite dyster till mods idag. Kim bestämde att vi åker till Växjö ikväll klockan 9 för han ska hämta däcken till projektarbetsvagnen imorgon bitti. Jag som ville in på Ohlssons basar och köpa julklappar *lessen*. Det betyder alltså att pga pengabrist tidigare i månaden så kommer vi inte kunna köpa alla klappar tills på torsdag.
.
Imorgon fyller iaf älsklingsballex 19år, jag fyllde det tidigare i månaden och det kändes som en ganska meningslös ålder. Speciellt för dem som bor häromkring för Tingvalla i tomelilla har 15-18års disco, och sedan är det 20 +, medans de i ystad bara har krogar utan dansgolv. En aning tradet, men ... Det finns ju iallafall malmö... öh...
.
Igår skulle jag ha ridit Magina, men det blev inte av. Kim red henne i paddocken istället. Senare när han och pappa kommit hem med veden så ska vi dock ut och galoppa lite på fältet utanför. Snön har sjunkit ihop också och blivit tyngre. Det som innan var en halveter eller högre är nu ca 4dm, och det som var lägre är... Ja, ännu lägre. Det är inte lika mjukt att gå och springa i heller längre.
btw så tycker jag inte om Gynnings nya reklam!
.
Dagens tips, dagens tips, lalalala dagens tips!
Dagens tips:
Gråa mjukisbyxor och en hjärtmönstrad tröja från Carlings är det bästa sättet att få in julstämningen med hög mysfaktor. Uggs är ett bra alternativ om man ska ut och gå med hunden (om man har någon). För när du är hemma så blir du äälskad precis som du är dagens tips, dagens tips, lalalala dagens tips!

Incest, incest, familjefest..

Tjofräs.

Igår åkte jag och Kim från växjö till ystad. På vissa ställen fanns det inte alls mycket snö, på vissa ställen var det så högt att vi inte kunde köra där. Enda gången vi körde fast var ca 200m från gården i skåne, men vi kom loss och efter en timme (ja, på 200m) var vi inne på uppfarten.

Jag ljuger inte när jag säger att det ligger mer än en halvmeter snö här utanför. Kim har varit jätteduktig och skottat hela förmiddagen! Medans jag har spelat The Sims 3 på mammas bärbaris.

Jag har iaf kunnat övningsköra idag. 1dm skrämmer minsann inte mig! Det var nästan nyplogade vägar så det var ingen fara. När jag är inne i stan känns det´nästan som att jag har körkort, pappa behöver inte tillrättavisa mig längre. Det är bara mamma som är lite tjabbig i baksätet. Nåväl, jag har iofs bara tagit 4lektioner änn så länge, men jag har en känsla av att min bild sitter på mitt körkort inom 6månader (lindrigt räknat). Det bästa är att mamma inte ens vet om att jag börjat på körskola ^^.

Nu har jag vräkt i mig nästan en hel sourcream&bearnaise chips påseoch är äkta mätt!
Ska gå och lägga mig hos Kimmsan som redan sussar så sött.

Imorgon ska jag rida ut med Magina och galopp-pulsa fram i snön. Och om jag lyckas sitta kvar får ni veta imon ;)

Dagens tips, dagens tips, lalalala dagens tips!
Dagens tips:
Om du är snorig i näsan, gå för guds skull ch köp nässprey! Och ska du tvunget köra när det är mer än 3dm snö:
Låt bli!
Dagens tips, dagens tips, lalalala dagens tips!

Lördag!

Hallå där, kött och blåbär!

Hoes hoes hoes, det här inlägget med mig i soffan är lite Sean Banan inspirerat.
Jag sitter här och tittar på tv, vet inte riktigt vad som är på för jag är ganska slut idag för igår hoppade jag med min galloperande travare! KUL!

Hade två hinder, ett var 12,5m från läktaren, det andra var ca 15m från läktaren. Först trodde jag det skulle gå apdåligt för han bara vägrade och vägrade, och mitt favvospö (uh, låter hemskt) gick av..... Ja, så dum var han...

Provade lite olika sätt att få han till att lyfta bättre på frmabenen, provade sänka när han vägrade, provade höja när han rev. Det funkade mindre bra. Tills jag kom i galopp och vred det ena hindret lite längre utåt sargen till. Då Gallopperade han i en perfa volt och dessutom i båda varven! Värsta bra slutade det, men vi hoppade inte mer än 90cm. när han hoppade på volten sänkte kim till 85, då fick vi de perfekta sprången. Efter något varv när jag insett att det faktiskt funkade så kunde jag börja koncentrera mig på min egen sits, och framförallt blicken.

Överlag helt nöjd med våra spasmer, dagen vart helt okej i sig. Jag gjorde ju julgodis tidigare under dagen.
Knäck, chokladkola(bäst), negerbollar, marsipan och chokladgodis och en totalt misslyckad fudge som blev hårdare än knäcken. Chokladkolan blev den godaste chokladkola jag ätit, synd att jag inte får mer försen på julafton.. *lessen*

Ikväll bär det av hem mot Skåne till! Närmare bestämt Ystad. Närmare bestämt En mil utanför Ystad; Köpingsberg mellan Köpingebro, tomelilla och Glemmingebro. Jag ska hem och berätta för mina föräldrar att jag inte har haft råd med julklappar detta året(till skillnad från vissa andra som tjänar minimum 35':- på BARA bloggen *host BB, F och K host*)  eftersom att jag håller på att ta körkort(eller.. papi vet, men för mami är det en hemlis).
Btw apropå körkortet så har jag klarat 5 obligatoriska moment på 4lektioner :) Jag är inte rädd för att köra bil längre, wohoooo! paaardey!

PARENTES! jag ska också hem för att lämna tömmarna, lära pappa longera, hjälpa småbruschorna att rida Magina, och leta efter min batteriladdare till kameran SLUTPARENTES!

Ursäkta mitt flumm, Nu mina damer på mina herrar!
Dagens tips, dagens tips, lalalala dagens tips!
Dagens tips:

Om du har ont i hela kroppen, gå inte ut och gör något tokigt som karate på en tegelvägg.
Därför det är jävligt onödigt, och gör jähävligt ont..

Dagens tips, dagens tips, lalalala dagens tips!


kaaallt juu...

Haj svaj i granen!

Idag är det inte många dagar kvar till ballex's födelsedag dagen! Och julafton med såklart.. Det är den 18/12, jag sitter i soffan med två tjocktröjor på mig och frrryyyser!

Jag var för någon timme sedan ute i stallet och mockade, spånade, vattnade och fodrade i fyra boxar. Har bara tre kvar, men Kimmen kom hem och frös så han ville att jag skulle följa med honom in.
Snack får lov att stå inne idag, vi ska till ridhuset och släppa hämmningarna senare i eftermiddag. Han känner sig nog lite begränsad med två täcken på sig, tror att vintertäcket hade kunnat räcka men mami är lite överbeskyddande mot sin pälsk -ibland. Därför får han vara inne.

Känner redan nu att det här inlägget kommer bli långt och tråkigt att läsa..

Har bestämt datum när jag åker hem till Skåne, wei! Det blir imorgon när Kimmen jobbat färdigt ute på Skyö.
Då ska jag övningsköra som fäään, och rida Magina. Papi sa att det låg 1-1,5m höga drivor med snö på vägarna för det blåser så mycket. Mamma hade tydligen ringt pappa vid 5 i morse för att berätta att hon kört fast... Utanför grannens hus som är kanske 100m bort :O Inga fördommar.. inga fördommar....

Nu ska jag göra julgodis med Cina.

Dagens tips, dagens tips, lalalala dagens tips!
Dagens tips:
Om du vill känna dig julig när du bakar, ha svarta mjukisbyxor och en röd tjocktröja.
Det är ju typ som tomten.. Nästan.. Fast inte riktigt.. Men ändå...








DAGENS TIPS, DAGENS TIPS, LALALALA DAGENS TIPS!


Latdag

Hallojs!

nu är jag mätt mätt mätt efter att ha ätit en omelett och stekta champinjoner.

Nyss blev min kladdkaka klar och det luktar i hela huset! smells niiiice.
Jag vet att Ballex vill ha lite, men vill hon det så mycket att hon tjänar ihop en femtiolapp och kommer hit innan den svalnat? Nej, för hon är sjuk och äter godis istället. Skam på dig!

Nu är det simpsons på tvn, jag väntar på att kladdkakan ska svalna och att Kim ska komma hem så vi kan gå ut i stallet och mocka tillsammans.


Dagens tips, dagens tips, lalalala dagens tips!
Dagens tips:
Har du en latdag så ta på dig mjukiskläder.
Inte behöver du snoffsas till när du ska vara hemma?
Bättre att bara vara och att vara bekväm. Grått passar idag när det ligger 2dm snö utanför fönstret.
Dagens tips, dagens tips, lalalala dagens tips!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0